TÉMÁK, Kategóriák

Az izzasztás alapú méregtelenítés jótékony hatásai

598
HOZZÁSZÓLÁS:

Bőrünk méreganyag-kiválasztó tevékenységének hatékonyságát, gyógynövényekkel vagy sem, fokozhatjuk többféle módon is, de különösen alkalmas erre, a rendszeres szaunázás. meregtelenites-detox-02

Méregtelenítés és szaunázás

A szaunában bekövetkező, az egész testfelületre kiterjedő izzadás során, a szervezet méreganyagai, a bőrön keresztül, a test külső felületeire vándorolnak. A szaunázás célja lehet, a véredényrendszerünk edzése is. A szaunázás után, elegendő a langyos vizes zuhany, a méreganyagok lemosása érdekében.

Az izzadás tisztítja a bőrt. Ha a szauna kemény melegét nem bírjuk el, úgy más megoldások is léteznek.

Az izzasztás jótékony hatása

Ilyen például a lábfürdő, amely során a lábunkat belerakjuk egy nagyobb tálba, kádba és folyamatosan forró vizet öntünk rá, olyan meleget amilyet csak elbírunk. A folyamat következményeként, egy idő után elkezdünk izzadni.
Minden komolyabb izzadás alkalmával, bőrünkön keresztül sokfajta méreganyag választódik ki, távozik szervezetünkből.

Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy miként izzadunk, akár sporttal akár az előbb említett megoldásokkal. Például az ágyban, meleg szobában való izzadás is méregtelenítés azaz salakanyag eltávozást jelent.

Az izzasztás során, ahogy az előbb említett szaunázásnál is, fontos az izzasztást követő zuhanyzás, mert csak így tudjuk végleg eltávolítani a méreganyagokat.

Jól lehet az izzadás igazán felbecsülhetetlen és egyben nagyszerű módja a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagok eltávolításának, orvosunktól kérjünk tanácsot, mielőtt nagyobb izzasztókúrákba kezdenénk: Például szív- és érrendszeri betegségeknél, a túlzott izzasztás veszélyeket takarhat.

Az izzasztás alapú méregtelenítésben számos gyógynövény is segíthet!

Ökörfarkkóró

Inkább homokos legelőkön, szikes területeken, töltéseken, erdei tisztásokon, köves talajokon élő növény. A megszárított virágaiból izzasztásra és vértisztításra készíthetünk főzetet. Izzasztáshoz 1 liter vízben 4-5 csipetnyit főzzünk fel és napi 3-4 alkalommal igyunk belőle 2-3 dl-t. Az ökörfarokkóró hatóanyagai: cukor, nyálka, keserűanyag, savanyú és neutrális szaponin, glikozid, festőanyag, heszperidin, almasav, illóolaj.

Szagos müge

A növény teája nemcsak izzasztó, hanem nyugtató hatású is egyben. Emellett vese, epe és máj bántalmakat is gyógyít, tisztítja a vért. Izzasztáshoz 1 liter vízben a megszárított anyagból 4-5 csipetnyit főzzünk fel, majd napi 3-4 alkalommal igyunk belőle egy tesábögrényivel. A szagos mürge hatóanyagai: kumarin, cseranyag, keserűanyag, baktériumölő anyag.

Árvácska

A növényt vértisztító és izzasztó teaként fogyasztják, különösen a gyermekek bőrkiütéseinél, vizeleti zavaroknál. A főzetet borogatásra is használhatjuk. Tekintettel arra, hogy vizelet és izzadás kiválasztó hatású, fehérfolyásnál jó eredményt lehet vele elérni. Mint köptető is használható.

Bodza

A bodza virága és a belőle nyert kivonatok, kiváló izzaszt hatásúak. Ilyen minőségben fej, fog, fülfájásnál, illetve mellszúrásnál használjuk. Légcsőhurut, köhögés, rekedtség, nátha és gyomor elnyálkásodásnál, amikor citrommal ízesítjük a teát, igen jó hatást érhetünk el. Ezekben az esetekben 2-3 óránként kell a forró teát inni, amíg a tökéletes izzadás nem áll be.

Izzasztás esetén tilos:

A dohányzás és az alkohol fogyasztása.

598
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]